Grundig kritikk av regionreformen

Pressemelding.

Boka KAOSREFORMENE omhandler prosessene som førte fram til sammenslåinger av kommuner og fylker under regjeringa Solberg. Den er skrevet av Per Gunnar Stensvaag.

Kommunereformen er Erna Solbergs viktigste prestisjeprosjekt ifølge VG i 2014. Boka «Kaosreformene – del 1» forteller historien om hvordan dette prosjektet ble presset gjennom i kommuner over hele landet. Mer enn 2 millioner nordmenn bor nå i kommuner eller fylker som ble tvangssammenslått under regjeringen Solberg. Hun går til valg på at denne reformen skal fortsette.

Per Gunnar Stensvaag har deltatt i debattene om kommunereformen og har vært en av de sterkeste kritikerne av den politikken som har blitt ført. Han har alene holdt 118 foredrag i debattmøter over hele landet og har i denne boka gitt en samlet og avslørende framstilling av de lokale prosessene fra Finnmark til Møre og Romsdal. Resten av landet skal dekke si et bind 2. Stensvaag har en helt enestående oversikt over de norske kommunene, deres geografi og historie, de samfunnsmessige forholdene og kampen for og mot kommunesammenslåing og sentralisering.

Boka utgis sammen med en Podcast der journalist og kommentator Eva Nordlund fra Nationen og politisk redaktør Skjalg Fjellheim i avisen Nordlys diskuterer med Stensvaag. Forfatteren vil også reise rundt i landet de neste ukene for å selge boken, holde foredrag og delta i debatter.

Lenke til Podcasten her: 

 Fra innholdet:

«Toppstyrte prestisjeprosjekter blir alltid et spetakkel!» sier Per Gunnar Stensvaag, forfatteren av boka «Kaosreformene», i denne podcast’en der han samtaler med kommentator i Nationen, Eva Nordlund og politisk redaktør i Nordlys, Skjalg Fjellheim. De to erfarne journalistene har laget et svært underholdende og interessant program som presenterer både forfatteren og boka. Det handler om kommunereformen som førte til tvangssammenslåing av fylker og kommuner over hele landet. «Per Gunnar Stensvaag er et distriktsopprør i seg selv!» sier Eva Nordlund. «Denne boka er et tidsbilde på situasjonen i Norge nå – den avmakten som har utviklet seg mellom en elite i hovedstaden….og befolkningen der ute som blir stemplet som demagoger og populister» fastslår Skjalg Fjellheim. Samtalen mellom de tre er en flott presentasjon av en kunnskapsrik og humoristisk debattant med en skarp penn og en kvass tunge.

Lenke til elektronisk versjon av boka her: 

Boka er rikt utstyrt og finnes i elektronisk versjon, som innebærer mulighet for å søke på tema, personer, steder og alle søkeord.

Stensvaag reiser gjennom Oppland og til Møre og Romsdal og videre fra 25. mai for å presentere boka og møte interesserte lesere.

Kontaktinformasjon Per Gunnar Stensvaag: mobil: +4790674096 epost: pgsten@gmail.com

Bokprosjektet er finansiert og utgitt av Lokalsamfunnsforeningen.

Lenke til nettsiden vår her: https://lokalsamfunnsforeningen.no/

Med vennlig hilsen

Ole Gustav Narud

Styreleder

Lokalsamfunnsforeningen

Mobil: 975 72 603

E-post: ole.narud@inn.no

http://www.lokalsamfunnsforeningen.nopost@lokalsamfunnsforeningen.no